Ege'nin otları ömrü uzatıyor
Vitamin ve mineral açısından zengin olan otlar, uzmanlara göre hem ömrü uzatıyor hem de metabolizmayı düzene sokuyor
Ege bölgesinde yetişen ve bir çok çeşidi bulunan otlar, şifa kaynağı olarak biliniyor. Bunlardan her biri vücuda farklı yarar sağlarken, İzmir Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal da ilkbahar aylarının bu otların en bol, en taze ve en lezzetli olduğu dönem olduğunu belirtti. Yetişen ot türleri hakkında bilgi veren Baysal, şu bilgileri verdi:
EGE BÖLGESİ OTLARI VİTAMİN DOLU
“Sarmaşık, ebegümeci, ısırgan, hindiba, şevketi bostan, gelincik, labada, kuş otu, sinir otu, radika, deniz börülcesi, kuşkonmaz, arapsaçı, turp otu, hardal otu, yabani kuşkonmaz gibi bir çok ot türü Ege bölgesinde dağlar ve tarlalardan toplanıyor. Genel olarak baktığımızda Ege otlarında C vitamini, magnezyum, çinko gibi vitamin ve minerallerin zengin, antioksidan içeriklerinin yüksek, idrar söktürücü ve sindirime yardımcı özelliklerinin güçlü olduğunu görüyoruz. Hemen yanı başımızda kendiliğinden ve hiçbir uğraş gerektirmeden yetişen bu otlar, doğallığıyla ve özellikleri kesinlikle tavsiye edilmektedir.”●iha