Işıklarda hıdırellez şenliklerine katılım yoğun oldu..

08 Mayıs 2019 - 13:58


Afyonkarahisar Merkez Işıklar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 8. Hıdırellez şenliklerine katılım yoğun oldu.
 
Işıklar Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel 8. Hıdırelllez Yaz Şenliklerine binlerce vatandaş aileleri ile birlikte katıldı. Şenliklerde; "Televizyon, Buzdolabı, Çamaşır Makinası, Bulaşık Makinası, Ütü, Düdüklü Tencere, Saç Kurutma Makinaları ve Bisikletler çekiliş ile 3200 kişi tarafından verilen biletlerde 100'lerce kişi tarafından büyü bir sevinç ile çekilişten çıkan hediyeleri aldılar.
 
 
Işıklar'daki Okulların öğrencileri tarafından folklör gösterileri düzenlendi. Kazanlar ile yapılan etli plav, tatlı ve ayranlar belediye ekipleri tarafından şenliklere gelen tüm vatandaşlara dağıtıldı. Işıklar'da görev yapan İmamların yaptığı  Kuran'ı kerim tilaveti ve ilahiler ile tam anlamı ile mükemmel bir hıdırellez yaşandı. Yaşlı, genç ve çocuklar belediye tarafından düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi göstererek doyasıya eylendi. Küçük çocuklar uçurtmalarını gökyüzünde uçururken çoşkulu anlar yaşandı.
 
Şenliğe katılan binlerce vatandaş Balı Sultan Türbesini ziyaret ederek düalar okudular.  Işıklar Belediye Başkanı Erol Özağıl, Birlik ve beraberlik kardeşlik vurgusu yaparak, vatandaşlara her anlamda birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Kardeşce yaşayıp , belediye olarak hizmetlerimize devam edeceğiz, Allah birliğimizi bozmaya kalkanlara fırsat vermesin, Afyonkarahisar 'da Şehitlerimiz var, mekanları cennet olsun; dedi.