İşletmelerde Risk Yönetimi Ve Türev Ürünlerin Kullanımı Eğitimi Düzenlendi
ATSO KOBİ Akademisi tarafından İşletmelerde Risk Yönetimi ve Türev Ürünlerin Kullanımı Eğitimi, video konferans yöntemiyle düzenlendi. ATSO’nun Youtube sayfasından yayınlanan eğitimin açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse, “Bir yılı aşkın süredir pandemi koşulları nedeniyle salon toplantılarını yapamıyoruz. Bu dönemde kontrollü normalleşme sürecine geçmiş olsak da yüzyüze ve salon eğitimlerini bir süre daha yapamayacağımız görülüyor. Şunu da söylemek gerek: Normal şartlara geçsek bile artık bu tür online eğitim ve sanal ortam toplantıları hayatımıza yerleşecek” dedi.
Köse, konuşmasında “Bugünkü eğitimi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Cantürk Kayahan Hocamız verecek. Cantürk Kayahan Hocamız, aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ilimizdeki Oda ve Borsaların Akademik Danışmanı olarak görevlendirilmiştir. Kendisi ile güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. Bir işletmenin risk yönetim planı mevcutsa bu işletme kriz anında ne yapacağını bilen, önceden çalışılmış bir çözüme sahip olan bir işletmedir diyebiliriz. Ancak bu tür işletmeler geleceğe güvenle bakabilir. Kriz dönemleri aynı zamanda fırsatlar dönemidir. Stratejisi olan işletmeler kriz dönemlerinde fırsatları değerlendirerek yatırım planlaması dahi yapabilirler.Sayın Prof. Dr. Cantürk Kayahan’ın vereceği bu eğitimde risk yönetimi konusunda önemli bilgiler edineceğimizi düşünüyor, bu bilgilerin işletmelerimize, iş insanlarına ve çalışanlara faydalı olacağına inanıyorum. Sayın Kayahan’a ve bu eğitimin gerçekleşmesin de emeği geçenlere teşekkür ediyor, katılımcılarımız tekrar sevgi ve saygı ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.
Eğitimi veren Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Afyonkarahisar Oda-Borsalar Akademik Danışmanı Prof. Dr. Cantürk Kayahan da “Krizler aynı zamanda fırsatların da olduğu bir süreçtir. Firmaların itibar yönetimi de risk yönetimi kadar önemli hale geldi. Firmaları ve kendimizi geleceğe hazırlamak, daha az zararla çıkmak ya da kâr elde etmek için risklere hazırlık yapmamız gerekiyor. En önemli şey, doğru teşhis. Teşhisi doğru koymadığınızda, sorun yaşıyorsunuz” dedi.