Mevcut siyaset sorun üretiyor
Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Afyonkarahisar'a geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret eden Şener, daha sonra partisinin Afyonkarahisar İl ...
Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Afyonkarahisar’a geldi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret eden Şener, daha sonra partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı’na geçti. Burada bir basın toplantısı yapan Şener, siyasetin hizmet ve çözüm yeri olduğunu, Türkiye’de siyasetin bir kavga mekanı haline geldiğini savundu. Şener, “Bu kavga ortamı ise siyaseti, çözüm üreten, ülkedeki dertleri, sıkıntıları gideren, küresel rekabet koşullarında ülkemizin rekabet gücünü artıran bir niteliğe sahip olmaktan uzaklaştırmakta, tam aksine siyasetin kendisi de sorun haline dönüşmektedir. Türkiye’deki mevcut siyaset doğrudan doğruya sorun üreten bir siyaset haline gelmiştir” dedi.
SIKINTILAR VE KAYGILAR ARTTI
Basın mensuplarının torba yasa ile ilgili sorularını cevaplayan Şener, bunun ülkede sorunları, sıkıntıları ve çalışanların kaygılarını arttırdığını söyledi. Şener, şöyle konuştu:
“Bu bir af yasasıdır. Vergi ve SSK başta olmak üzere kamu alacaklarının tahsilinde bazı kolaylıklar sağlamaya yönelik bir düzenlemedir. Ancak bu düzenleme bu ülkede vergisini, SSK borcunu, bunun dışında kamu borçlarını düzenli bir biçimde ödeyen vatandaşlarımıza da haksızlık yapmaktadır. Bir yasal düzenleme ile haksızlık meşrulaştırılmaktadır. Bu düzenlemede çalışanların hak kaybına yol açan düzenlemeler vardır. Bunların da genel kurulda değiştirilmesi gerekmektedir.”
“EYLEMLERİN YAPILMASI DEĞİL EYLEMSİZLİK TEHLİKELİDİR”
‘Torba Yasa’yı protesto etmek için özellikle sendikaların birtakım eylemler yapmayı planladığını anımsatan Şener, ancak mevcut iktidarın demokratik eylemleri bastırmayı ve sindirmeyi varlık nedeni olarak gördüğünü öne sürdü. Şener, şöyle konuştu: “Türkiye çok partili siyasi hayata geçtiğinden bugüne kadar demokratik eylemleri bastırma ve yok etme çabasında olan bir iktidarla hiç karşılaşmamıştır. Bir ülkede eylemlerin yapılması değil eylemsizlik tehlikelidir. Bir ülkenin başına gelebilecek tehlike o ülkede sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşların gösteri yapmaları, eylem yapmaları, hükümeti, başbakanı protesto etmeleri değildir. Tehlikeli olan eylem yapamamalarıdır. Tehlikeli olan başbakanı, bakanları, hükümeti protesto edememeleridir. Eğer bunu kamu otoritesini kullanan güç olarak siyasi iktidar oluşturmaya çaba harcıyorsa ki şu anda Türkiye’de bu vardır bu daha büyük bir tehlikelidir.”
PARTİLER DEMOKRASİLERİN VAZGEÇİLMEZİ
Bir gazetecinin ‘Merkez sağda bölünme ya da bir birleşme var mı?’ şeklindeki sorusuna Şener, demokrasilerde siyasi partilerin birbirlerine muhtaç olduğu, eğer başka partiler olmazsa iktidar partisinin de muhalefet partisinin de olmayacağı şeklinde yanıt verdi. Partilerin birbirlerini tehlike veya tehdit olarak algılamalarının yanlış olduğunu söyleyen Şener, “Ama Türkiye’de başbakanın siyasi üslubu rakiplerini tehdit ve tehlike algılaması içerisinde görmeye dayalı gibidir ve başbakanın siyaset üslubunu benimseyen bazı siyasi partiler de aynı üslupla siyaset yapmaktadır. Biz Türkiye Partisi olarak siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurladır diye düşünüyoruz” dedi.