Mozaik Pasta

31 Mayıs 2017 - 17:20 | Güncelleme: 01 Haziran 2017 - 00:05

Mozaik Pasta

 

Özellikle ramazan günlerinde ağır bir şekilde beslenmemek çok önemlidir. Kişilerin gün boyunca aç kalması ağır gıdalara yönlenmelerini sağlar. Fakat en azından hafif tatlı seçimleri ile dengelenebilir ve kişilerin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Nefis tadıyla ve çok hafif olması ile ramazanda ve diğer aylarda masadan eksik olmaması ile alınacak kilolarında öne geçmiş olunur.

 

 

 

Mozaik Pasta Malzemeleri

450 gr pötibör bisküvi

1 su bardağı tozşeker

1 su bardağı süt

125 gr margarin (1/2 paket)

3 çorba kaşığı kakao

1 portakal kabuğu rendesi

1 kahve fincanı irice kıyılmış fındık

 

Mozaik Pasta Yapılışı

Margarini küçük bir sos kabına alın ve eritin. Sütü büyük bir kâseye alın. Şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Erimiş yağ ile kakaoyu da ilave edin ve yine karıştırın. Bisküvileri kırarak karışıma ekleyin. Portakal kabuğu rendesi ile fındıkları da ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve alüminyum folyo üzerine alarak piramit ya da rulo şekil verin. 4-5 saat süreyle buzdolabında beklettikten sonra, alüminyum folyoyu açın ve dilimleyerek servis yapın. Mozaik pastayı buzdolabında birkaç gün süreyle saklayabilirsiniz.