Parsak: Terör basit bir siyasi mesele değil

04 Nisan 2016 - 17:31

TBMM’de görüşülmekte olan “Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı” hakkında partisi adına söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, terörün basit bir siyasi mesele olmadığını vurguladı. Parsak, “Terörle mücadele millî bir meseledir ve bu noktada milletimizin birliğini, devletimizin bütünlüğünü, vatanımızın parçalanmazlığını ve bin yıllık kardeşlik hukukumuzu zedeleme niyetinde olan hiç kimse bu hedeflerine asla ve asla ulaşamayacaktır” vurgusu yaptı.

Konuşmasında geçen yıl DHKP-C’li teröristler tarafından şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a rahmet dileyen Parsak, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde okuyan ülkücülere “Sonunuz Fırat Yılmaz Çakıroğlu gibi olacak” diyen karşıt grubu eleştirdi.

 

İNSNALARIMIZ ALEVİ-SÜNNİ DİYE ÖTEKİLEŞTİRİLİYOR

Konuşmasının kanun tasarısı ile ilgili kısmında AK Parti’nin hükümet politikalarını sert sözlerle eleştiren Mehmet Parsak, şu ifadeleri kullandı: “Bu kadar dinleme ve izlemenin olduğu bir dönemde haberleşme hürriyetinden, ‘polis devleti’ kurma heveslilerinin yönettiği bir ülkede konut dokunulmazlığından, toplanma ve gösteri yapma hürriyetinden bahsedilemeyeceğine inanıyorum. İnsanların Alevi-Sünni diye ötekileştirildiği, mezhep farklılıkları üzerinden kutuplaştırıldığı bir ortamda din ve vicdan hürriyetinin varlığından, liyakatin hiçe sayıldığı, iktidar yandaşlarının devlet kadrolarına dolduruldu gerçeği bir tarafta dururken kamu görevine girme hakkından herkesin yararlanabildiğinden bahsetmek mümkün değildir. Yandaş sendikaların yüz binlerce üye yaptığı, toplu görüşmelerin iki günde sonuçlandığı bir iş ortamında sendikalara üye olma özgürlüğünün sağlıklı bir şekilde kullandığı iddia edilemez.”

 

İNSAN HAKLARI KONUSUNDAKİ İHLALLER REKORA GİDİYOR

Kanun tasarısındaki “eşitlik” yaklaşımının, çocuklara, yaşlılara, özürlülere, gazi ve şehitlerimiz ile yakınlarına  ve gazi yakınlarına yapılan pozitif ayrımcılık uygulamaları açısından Anayasa'yla gerekli uyumu yakalayamadığına dikkat çeken Parsak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu noktada ‘eşitlik’ değil ‘adalet’ istiyoruz. Ülkemizde insan hakları konusundaki ihlaller rekora yürümekte ve bu şikayetler en çok adalet sistemi üzerinde yoğunlaşmaktadır. Hal böyleyken, ülkemizde konuyla ilgili hâlihazırda görev yapan bir Türkiye İnsan Hakları Kurumu da varken yeni bir Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kurmanın tek anlamı, yeni kadrolar, yeni koltuklar ve yeni bir kadrolaşma hareketidir”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak insan şeref ve haysiyetine yaraşır bir yaşamı savunduklarını belirten Mehmet Parsak, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu görüşlerimizi Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmaları sırasında da öneri olarak sunmuştuk. Sadece kağıt üzerinde değil zaten Anayasamızda var olan hakların toplum hayatında da uygulanmasını savunuyoruz.”●Kurtuluş