phishing

Öğrenciler, YGS’ye 15 dakika önceden girmiş olmak zorunda

Öğrenciler, YGS’ye 15 dakika önceden girmiş olmak zorunda

 Öğrenciler, YGS’ye 15 dakika önceden girmiş olmak zorunda
05 Şubat 2017 - 15:06

 

 

Öğrenciler, YGS’ye 15 dakika

önceden girmiş olmak zorunda

 

Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahtaoğlu: Bu yıl ilk defa sınav başlama saati olan 10.00’dan 15 dakika önce sınava alma işlemi bitmiş olacak kapılar kapatılacak. O yüzden en geç 09.45 ten önce öğrenciler içeri girmiş olmalı

 

 

Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu YGS sınavına girecek olan öğrencileri ve öğrenci velilerine uyarılarda bulundu. dinarumuthaber.com’da yer alan habere göre, “YGS sınavına girecek tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar dilerken bu yıl uygulanan 2 değişiklik hususunda öğrencilerimize ve velilerimize uyarıda bulunmak istiyorum” diyen Tahtaoğlu, şunları aktardı:

1- Bu yıl ilk defa sınav başlama saati olan 10.00’dan 15 dakika önce sınava alma işlemi bitmiş olacak kapılar kapatılacak. O yüzden en geç 09.45 ten önce öğrenciler içeri girmiş olmalı.

2- Yine bu yıl öğrenciler sınav okullarını ve sınıflarını cumartesi günü değil en geç cuma gününe kadar gidip görmüş olmalı. Cumartesi günü okullar kapalı olacak. Ve öğrenciler içeriye giremeyecekler.”

 

TELAŞLANDIRACAK ORTAMLARDAN UZAK DURUNUZ

Tahtaoğlu, YGS’ye girecek adaylara da şu tavsiyelerde bulundu: “Çalışmalarınızın sonucunda sizlerin üniversiteyi kazanmanız en büyük dileğimizdir. Bu kapsamda Yüksek Öğretime Giriş ( YGS ) sınavını bir ölüm kalım sınavı olarak düşünmeyiniz. Sınavdan korkmayınız. İyimser olmaya ve her zaman olumlu düşünmeye önem veriniz. Rahat hareket edin ve etrafınızda sizi sınavla ilgili kaygıya düşürecek ve telaşlandıracak ortamlardan uzak durunuz. YGS sınavına girecek olan öğrencilerimizin sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakmaları ve bol oksijenli ortamda bulunmaları gerekir. Güneşe fazla maruz kalacak ortamdan kaçınılmalıdır. Sınavdan bir gün önce cep telefonları kapatılmalı arkadaş ve akrabalarımızla uzun telefon konuşmaları yapılmamalıdır. Yapılacak konuşmaların içeriği öğrencilerin moral ve motivasyonunu bozabilir.

 

SINAVA YÜKSEK BİR MOTİVASYONLA GİRMEK ÇOK ÖNEMLİDİR

Sınavdan bir gün önce beslenmemize ve uyku düzenimize dikkat etmelisiniz. Sınav günü yaşayacaklarımızın benzerini bir gün önce yaşamamız gerekmektedir. Sınavdan bir önce sınav günü uyanılacak saatte uyanmalı, alışagelen kahvaltı yapılmalı, şekerli ve proteinli besinler tüketilmelidir. Sınav akşamı ağır gıda içeren yemekler yenilmemelidir.

Sınav akşamı öğrencilerin saatinde uyuması gerekir. Sınav öncesi gün içerisindeki uyku düzenine özen gösterilmeli, gün içinde uyumamak gerekir. Sınav akşamı da uyku getirici süt ürünleri aşırı tüketilmemeli uyku ilacı kesinlikle alınmamalıdır. Sınavdan 2-3 saat önce uyanmalı trafik göz önüne alınarak sınavdan en az 45 dakika önce sınav yerinde hazır olunmalıdır. Sınava yüksek bir motivasyonla girmek çok önemlidir. Sınava ne kadar ve motivasyonu yüksek olarak girerseniz sınav başarısı o kadar yüksek olacaktır. Sınavın ilk 10 dakikasında soruları hatırlamama gibi heyecanlara kapılabilirsiniz. Sorulara doğru cevaplar verdikçe heyecan yatışır. Sınavda en iyi bilinen testten başlanmalısınız. Sınavın süre sınavı olduğunu unutmamalısınız. Çözemediğiniz sorulara fazla takılmamalısınız. Turlama tekniği ile çözülemeyen sorulara işaret konulmalı bütün testler bittikten sonra başa dönüp çözülmeyen sorulara tekrar bakmalısınız.  Sınavda dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de kodlama tekniğidir. Sayfa sayfa kodlama yapılmalı kodlamanın tamamı sınav sonuna bırakılmamalıdır.

Öğrencilerimiz şu hususu asla unutmamalı; Yüksek Öğretime Giriş sınavı öğrencilerimizin kişiliğini ölçen sınav değildir. Sınavlar sadece akademik bilgi birikimini yorum gücünü ve süreyi doğru kullanma becerisini ölçer. Öğrencilerimizden beklentimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı bir insan olmaktır.”

 

VELİLERE DE UYARILARDA BULUNDU

Açıklamasında velilere de seslenen Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahtaoğlu, şunlaır kaydetti: “Çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Çocuklarımızın başarılı olmalarında en büyük görev anne babaya yani bizlere düşmektedir. Öğrencilerin uzun çalışma maratonu sonunda yaşamlarını şekillendirmek için, üniversiteyi kazanması en büyük dileğimizdir. Siz anne ve babaların yanlış tutum ve davranışları onların var olan kaygı ve heyecanlarını daha da artırmaktadır. Bundan dolayı bu süreçte siz velilerin bazı konularda daha duyarlı olmaları öğrencilerimizin yararlarına olacaktır. Unutmayın ki Yüksek Öğretime Giriş sınavı çocuklarımızın kişiliğini değil başarılarını ölçen bir sınavdır. Sınav sonucunda alacakları puan her ne olursa olsun onlara her zaman destek olalım ve onların ne kadar değerli olduklarını hissettirelim.

Bu vesileyle öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimiz ile ailelerine teşekkür ediyor, YGS’ ye girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum