phishing

Yumurta tam pişmiş olmalı

Yumurta tam pişmiş olmalı

Yumurta tam pişmiş olmalı
23 Mart 2016 - 17:36

Uzman Diyetisyen Işın Sayın, protein deposu yumurtanın nasıl pişirilmesi gerektiğini anlattı. Işın Sayın, “Yumurta toplam 10 dakika ocakta kalmalı ve kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılmalıdır. Böylece tam pişmiş yumurta elde edilir. En sağlıklı yumurta, tam pişmiş yumurtadır. Böylece hem avidin adlı proteinden hem de biotin adlı vitaminden yararlanabiliyoruz” dedi.

Uzman Diyetisyen Işın Sayın, yumurtanın Türk mutfağında sevildiğini, ancak doğru yöntemlerle pişirilmediği için elde edilebilecek besin değerinin eksik kaldığını söyledi.●iha

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • aynur ersan
    8 yıl önce
    Ben yumurtayı kayısı kıvamında seviyorum , bu şekilde yersem besin değeri düşük mü oluyor ?rnProtein ve biotin alınmıyor mu?