phishing

AFSÜ'de Türkiye'deki Endüstri Eczacılığı Farklı Yönleriyle Ele Alındı

AFSÜ'de Türkiye'deki Endüstri Eczacılığı Farklı Yönleriyle Ele Alındı

AFSÜ'de Türkiye'deki Endüstri Eczacılığı Farklı Yönleriyle Ele Alındı
10 Mayıs 2023 - 11:18 - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 - 10:45


AFSÜ Eczacılık Kulübü (AFSÜEK) davetlisi olarak Afyonkarahisar’a gelen Atabay Kimya Ar-Ge ve İnovasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Doğan Taşkent, “Türkiye’de Endüstri Eczacılığı” konulu bir seminer verdi. Mavi Salonda düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz katıldı.
 
Slovenya’daki 44. EPSA (Avrupa Eczacılık Öğrencileri Birliği) Kongresi’ne katılan AFSÜ Eczacılık Fakültesi 3. sınıf öğrencisi AFSÜEK Eğitim Direktörü Yeter Çağla Tora seminer öncesinde, bir sunum gerçekleştirdi. Diğer öğrencilerimiz İlayda Nur Kütük ve Ömer Faruk Tekin ile katıldığı kongrede edindiği deneyimleri aktaran Tora, seyahatlerine destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Okumuş’a, AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü’ye, AFSÜEK Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Taşkan’a ve Atabay Kimya’ya teşekkür etti.
 
Dr. Öğr. Üyesi Taşkan’ın AFSÜEK’i tanıttığı konuşmasının ardından kürsüye çıkan Rektörümüz Prof. Dr. Okumuş bir selamlama konuşması yaptı. AFSÜ olarak ilaç, tıbbi aromatik bitkiler, termal sağlık ve sağlık hizmetleri alanlarında kendilerine hedefler seçtiklerini belirten Prof. Dr. Okumuş, bu doğrultuda Eczacılık Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek faaliyetlere desteklerinin süreceğini ifade etti. Savunma sanayi ve ilaç üretimi başta olmak üzere sağlık ve gıda sektörünün küresel ekonomiyi ve politikayı belirlediğine dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, bu nedenle eczacılık öğrencilerinin ilaç üretiminin tüm aşamalarında bilgi ve tecrübe sahibi olması gerektiğinin altını çizdi.
 
Doğan Taşkent seminerine, ilaç endüstrisi hakkında temel bilgileri aktararak başladı. Taşkent, ilaç üretiminde ülkemizin Dünyadaki konumunu, ilaçların geliştirilmesinden, üretimine ve pazarlamasına kadar olan süreçleri ve ilacın hastaya ulaşana kadar geçirdiği aşamalarda eczacılık mesleğinin ne denli kritik bir öneme sahip olduğunu anlattı. Öğrencilerimize mezuniyetlerinin ardından hangi alanlarda çalışabileceklerine dair detaylı açıklamalar yapan Taşkent, endüstrinin yetenekli ve vizyoner eczacılık fakültesi mezunlara her zaman açık olduğunu kaydetti.
 
Soru cevap bölümün ardından Rektörümüz Prof. Dr. Okumuş, Taşkent’e teşekkür belgesi takdim etti ve tüm katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi. Rektörümüz Prof. Dr. Okumuş, Taşkent ile beraber Eczacılık Fakültesi laboratuvarlarını da ziyaret etti.
 
Atabay İlaç ile İş Birliği Protokolü İmzalandı
AFSÜ ile Atabay İlaç arasında üniversite-sanayi iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, temel ve uygulamalı bilimler alanında yürütülen araştırma geliştirme faaliyetlerini koordine etmek ve birbirinden bağımsız ilerleyen benzer çalışmaları birleştirip üretime dönük sonuçlar elde etmek üzere kurumlar arasında iş birliği yapılması; böylece üretilecek hizmetlerin kaliteli, etkin, verimli ve sürdürülebilir olması hedefleniyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum