phishing

‘Afyon’un yeni bir fuar alanına ihtiyacı var’

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında konuşan Kurtuluş gazetesi Yazı işleri Müdürü Polat Yılmaz: Mevcut fuar alanı eski Ankara yoluna göre dizayn edilmiştir. Bence yeni bir fuar alanı yapılmalıdır. Buna ihtiyaç vardır

‘Afyon’un yeni bir fuar alanına ihtiyacı var’

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında konuşan Kurtuluş gazetesi Yazı işleri Müdürü Polat Yılmaz: Mevcut fuar alanı eski Ankara yoluna göre dizayn edilmiştir. Bence yeni bir fuar alanı yapılmalıdır. Buna ihtiyaç vardır

‘Afyon’un yeni bir fuar alanına ihtiyacı var’
17 Nisan 2016 - 18:23

 

 

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında ilimizde bu yıl beşincisi açılan Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı dolayısıyla ülkemizdeki tarım ve fuarcılık değerlendirildi. Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.

Bu yıl ilimizde beşinci kez açılan Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarını gezdiğini belirten Basın Odası’nın moderatörü Gazeteci İsmail Akar, “Fuarda iş makinelerinden iş elbiselerine varıncaya kadar geniş yelpazede çeşitli ürünler sergileniyor. Tarım makineleri üreticilerinin ürettikleri tüm ürünleri çiftçilere tanıtabilmek için yoğun bir gayret içinde olduklarını gördüm. Çok sayıda firma stant açılmış. Özellikle ilçelerimizden pek çok ziyaretçi olduğunu gözlemledim. Örneğin Sandıklı ilçemizden 600’den fazla kişinin fuarı görmeye geldiğini öğrendim. Bu katılımın Ziraat Odaları başkanlarının öncülüğünde olduğunu söylemek gerekir. Fuara tüm emeği geçenleri kutlarım” şeklinde konuştu.

 

İL OLARAK FUARCILIKTA İSTEDİĞİMİZ DÜZEYE GELEMEDİK

Fuarcılığın çok önemli olduğunu belirten Gazeteci Ahmet Tunca şunları söyledi: “Maalesef il olarak fuarcılıkta istediğimiz düzeye gelemedik. Ancak açılan fuarlara ilimizde ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiğini not düşmek gerekir. Açılan fuarda tarımla ilgili araç gereç üretenler araçlarını sergiliyorlar. Fuarlar üreticiler tüketicilerin karşılaştıkları alanlardır. Üretici ürettiği makine ve aletleri hem ilimizden hem de il dışından gelen ziyaretçilere sergilerken, ilgili alandaki yeni üretimlerini de tanıtmış oluyor. Tarım alanındaki araç gereçleri fuarda sergileyen Afyonlu üreticilerimiz başka illere de satış yaparak il ekonomimize de katkı sunmuş oluyorlar. Sandıklı ilçemiz tarımla ilgili makine üretiminde başı çekiyor. Bu da bizler için sevindirici. Bir sürü yeni öğrendiğimiz araç ve makinelerin Sandıklı’da üretildiğini öğreniyoruz. Mesela Çobanlar’da üretilen patpatların ülkemizde girmediği il, ilçe ve köy kalmadı. İnşallah tarım alanındaki zorlukları bu tarz üretimlerle aşabiliriz.”

 

YENİ BİR FUAR ALANINA İHTİYAÇ VAR

Fuara 123 firmanın katıldığını kaydeden Gazeteci Polat Yılmaz, yeni bir fuar alanına ihtiyaç. Olduğunu vurguladı. Yılmaz, şunları kaydetti: “Fuarın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, gelecek yıldan itibaren fuarın uluslar arası nitelikte olacağını söyledi. Bu oldukça önemli bir gelişme. Demek ki bu şekilde bir talep ve büyüme potansiyeli var. Mevcut fuar alanı eski Ankara yoluna göre dizayn edilmiştir. Bence yeni bir fuar alanı yapılmalıdır. Buna ihtiyaç vardır. Bu Organize Sanayi Bölgesi veya Susuz civarlarında olabilir. Yola daha yakın olmalıdır. Hızlı tren falan geldiğinde ilimizin ağırlık noktası batıya doğru kayıyor. Fuar madem ticari bir fonksiyon ise ben yerinin taşınması gerektiğini düşünüyorum. Hem de görünüm olarak panayır havasından da kurtulacaktır. Şu andaki mevcut fuar alanının da park veya sosyal alanlar olarak insanların kullanımına bırakılması lazımdır.”

 

HEM ÜLKEMİZİ HEM DE DÜNYAYI İLİMİZE ÇEKEBİLMEMİZ LAZIM

Son yıllarda fuarcılıkla ilgili bir gayret olduğunu belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim de şu değerlendirmelerde bulundu: “İlimizin ulaşım imkânları ve belli sektörlerin merkezi olmasından dolayı fuarcılık gelişiyor. Tarımda da ilimiz önemli üretimler yapan bir il durumunda. Eskiden İzmir Fuarı herkes için çok önemliydi. Ama günümüzde İzmir Fuarı da önemini kaybetti. Çünkü İstanbul’da fuar merkezleri açıldı, insanlar oraya gidiyorlar. Belli sektörler dünyanın belli merkezlerini bu konuda merkez haline getiriyor. Zürih’te ev tekstili, Hollanda’da tarımla ilgili önemli fuarlar var. Afyon’un da böyle bir çıkış yolu bulup bir konuda iyi olması gerekiyor. Fuarcılıkla ilgili çalışıp, hem ülkemizi hem de dünyayı ilimize çekebilmemiz lazım. Fuarda tüm sektörün kalbini attırabilirsek bu fuar gelenekselleşecektir. İlimizde açılan tarım fuarı bu şekilde değil ama yine de yaşıyor. Bir traktör alıcısı gelip orada alabiliyor. Normalde bunun toptancısının gelip alması lazımdır. Büyük fuarlarda bu şekilde olur.”

Basın Odası’nın son bölümünde Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programının ilimizde yapılması konusu da değerlendirildi.●Kurtuluş

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum