Toplanan inek sütü miktarı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,5 arttı.
Ekim ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 140 bin 611 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %7,8 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 56 bin 233 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %4,4 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 1 799 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %166,8 arttı.
Yoğurt üretimi 94 bin 154 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %0,9 azaldı. Ayran üretimi ise 62 bin 648 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %2,8 artış gösterdi.
Ekim ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,4, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.
YORUMLAR