phishing

Anaç koyun keçi desteği 196 bin 116 yetiştiriciye 580 milyon lira 27 Mart Cuma günü yatacak

Anaç koyun keçi desteği 196 bin 116 yetiştiriciye 580 milyon lira 27 Mart Cuma günü yatacak

Anaç koyun keçi desteği 196 bin 116 yetiştiriciye 580 milyon lira 27 Mart Cuma günü yatacak
26 Mart 2020 - 14:34


 
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, anaç koyun keçi destek ödemelerinin talepleri üzerine erkene çekildiğini belirterek, Bakan Pakdemirli'ye teşekkür etti.
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, ülkemizde de etkili olan Koronavirüs ve sektöre ilişkin bir açıklamada bulundu.
 
TALEBİMİZ ÜZERİNDE DESTEK ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLDİ
Tarımsal üretim için düşük faizli kredi kullanım imkanı tanınmıştır. Bu kapsamda Geleneksel hayvansal üretim yapan işletmelerimiz, 100 bin TL'ye kadar yüzde 100 sübvanse kredi kullanabilecekler. 100 bin üzeri krediler ise en az yüzde 50 oranında sübvanse edilecek. Son olarak ise Sayın Bakanımız bizim de talebimiz olan bir desteği öne çektiklerini müjdelemişlerdir. Buradan duymayan üreticimiz var ise ben de müjdemizi yinelemek istiyorum; Anaç koyun keçi desteği kapsamında 80 ilde 196 bin 116 yetiştiricimize 580 milyon lira 27 Mart Cuma günü Saat 18.00 itibari ile hesaplarına yatmış olacak.
Hepimize hayırlı uğurlu olsun derken, Sayın Bakanımıza da bir kez daha teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.
Merkez Birliğimiz ve İl Birlik Başkanlarımız da bu süreçte Sayın Bakanımızın yanındadır ve talimatları doğrultusunda gece gündüz her göreve hazırlardır.
Bu zor günlerde salgının daha da yayılmaması için insanlarımızın evde kalması, dışarı çıkmaması ilan edilmiş olsa da hayvan yetiştiricilerinin evden çalışma ya da işe gitmeme gibi bir şansları yoktur.
Salgının yayılmaması noktasında yetiştiricilerimizin sürülerini en az kişi ile mümkünse toplu yaşamın olduğu yerlerden uzakta gütmesini tavsiye ediyorum. Kamu spotlarını dikkatle takip edip kişisel sağlığa ve üretimdeki hijyen tedbirlerine uyulması da hayati önem taşımaktadır.
Corona virüse karşı bilgilendirme amaçlı yapılan açıklamalarla, özellikle kişisel hijyeni, el hijyeni, alet-ekipmanların ve işletmelerin dezenfeksiyonu, maske, bone ve eldiven kullanımı, işletmelerin havalandırılması, açıkta gıda satışının yapılmaması gibi konuların virüsün yayılmamasında büyük önem arz ettiği dikkate alınmalıdır. Bu ve benzeri tedbirlerin alınması corona virusunun yayılmasını engelleyecek ve bir an önce normal hayatımıza dönmemizi hızlandıracaktır.
Netice itibariyle; Covid-19 virüsünün yayılmasının asgari seviyede olması için küçükbaş hayvan yetiştiricileri olarak gerekli hassasiyetin gösterileceğine ve topyekün bu krizin en kısa zamanda üstesinden geleceğimize inanıyorum.”
 
TARIMDANHABER
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum