BAKAP’ta gerçekleştirilen sunumda, projenin amacı hakkında bilgiler veren Yavaş, “Çorak bir araziyi dönüştürerek hem üretim hem de eğitim merkezi olarak kullanılacak büyük bir tesis inşa ettik. Bu tesis, ülke tarımına büyük katkı sağlayacak ve yüzlerce yıl sonra bile hatırlanacak bir miras olacak,” şeklinde konuştu. Projeye şu ana kadar 1 milyar lira harcandığını belirten Yavaş, tesisin ikinci aşamasının bu yıl tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, BAKAP’ın sadece tarım alanında değil, aynı zamanda eğitim ve sosyal belediyecilik anlayışı açısından da önemli bir proje olduğunu söyledi. Özel, özellikle çocukların toprakla temas ettiği, arıcılığı ve fide yetiştirmeyi öğrendiği alanın, tarım turizmi açısından da örnek teşkil edeceğini belirtti.
Ziyaret sırasında, SGK borçlarıyla ilgili açıklamalar yapan Mansur Yavaş, belediye olarak SGK'ye önerilen ödeme tekliflerinin reddedildiğini ve borçların hacizle tahsil edilmeye çalışıldığını eleştirdi. Yavaş, “Amaç parayı tahsil etmek mi, üzüm yemek mi, yoksa bağcıyı dövmek mi? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum,” dedi.
Ayrıca, Yavaş, hükümetin uygulamaları nedeniyle mağdur olan 200 bin aileye desteklerinin süreceğini belirterek, belediye bütçesinin yoksul ve mağdur ailelerin hizmetine ayrıldığını vurguladı. Kış aylarında vatandaşları üşütmemek için gerekli önlemleri aldıklarını ve sosyal yardımların kesilmediğini ifade etti.
"Atatürk'ün Vasiyetine Uygun Bir Proje"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, başkentteki BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Yavaş, projeyi “Yüzyıllarca hatırlanacak bir eser” olarak tanımladı ve Atatürk Orman Çiftliği’ni örnek alarak, bu tesisin hem tarım hem de eğitim açısından önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Yavaş, “Bana, ‘en büyük eserin nedir?’ diye sorsalar, burayı söylerim” dedi.
04 Şubat 2025 - 15:30
YORUMLAR