Afyonkarahisar’da havaların ısınması dondurma sezonunun açılmasına neden oldu. Sıcak havalardan bunalan vatandaşlar, süt ve şeker katkılı soğuk yiyeceklerden birisi olan dondurma salonlarına akın etmeye başladı. Kent merkezinde dondurma satışını gerçekleştiren esnaflardan durumdan oldukça memnun olduklarını belirttiler. Son iki haftadır havanın bir yağışlı bir açık olması nedeniyle satışlarda düzeni tam belirleyemediklerini anlatan esnaflar, hafta sonu satışlarının oldukça iyi olduğunu söylediler. Dondurmacı esnafı ve pastanecilerin yüzünü güldüren sezonun erken açıldığına dikkat çeken esnaflar, tatlıların yerine en çok dondurma satışı yaptıklarını söylediler.
DONDURMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Uzmanlar, yaz mevsiminde özellikle dondurma tüketimine dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyarıyorlar. Meyveli dondurmalarda gerçek meyve yerine meyve tozlarının insan sağlığına zarar verdiğini ve çoğunda kanserojen madde olduğunu belirten yetkililer, vatandaşları süt yerine su, şeker yerine yapay tatlandırıcı kullanan satıcılara karşı da uyarıyorlar. Ayrıca hijyenik olması bakımından dondurmanın seyyar satıcılardan tüketilmemesi gerektiği vurgulandı.●Kurtuluş(özel)
YORUMLAR