phishing

“Herşeyin başı eğitim”

“Herşeyin başı eğitim” AFSİAD’ın Ocak Ayı İstişare Toplantısı’na katılan MŞK Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, giderek küreselleşen dünyada, bilim ve ...

“Herşeyin başı eğitim”

“Herşeyin başı eğitim” AFSİAD’ın Ocak Ayı İstişare Toplantısı’na katılan MŞK Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, giderek küreselleşen dünyada, bilim ve ...

“Herşeyin başı eğitim”
31 Ocak 2011 - 11:35

“Herşeyin başı eğitim”

AFSİAD’ın Ocak Ayı İstişare Toplantısı’na katılan MŞK Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, giderek küreselleşen dünyada, bilim ve teknolojinin hakim olduğunu belirterek, “Artık herşeyin başı eğitim olmaya başladı. Çağa ayak uydurmanın en önemli noktasını ise üniversiteler oluşturuyor” dedi.

“GELİŞİMİN ANAHTARI: ÜNİVERSİTELER”

Özgeçmişinin anlatıldığı slâyt gösterisinden sonra sözlerine başlayan İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, her şeyin başının eğitim olduğunu söyledi. Küreselleşen dünyada çağın bilim ve teknoloji çağı olduğunu kaydeden Başkan Şükrü Koçoğlu, üniversitelerin değişen çağa ayak uydurma noktasındaki önemine dikkat çektiği konuşmasında; “Değişen küreselleşen dünyada yaşıyoruz. Birbirini tanımayan insanın olmayacağı dünyadayız. Dünyayı bu kadar küçülten olay üniversite. 1950 yılında 3 tane üniversite varmış. En eskisi İstanbul Teknik Üniversitesi. 2011 yılında 82 üniversite var. Gelişimin ne kadar hızlı olduğunu gözlerimizle gördük. Üniversiteler bilime dayalı eğitim veriyor. Onun içi Osmanlı’da bilime dayalı bir eğitim olmadığı için maalesef Avrupa’dan çok geç almışız” dedi.

“DÜNYAMIZ ARTIK ALARM VERİYOR”

Günümüz şartlarında en önemli sorunun çevre, su ve enerji olduğunu söyleyen Başkan Koçoğlu, en önemli maddelerin nüfus, yoksulluk, enerji sorunu, gıda ve su sorunu olduğunu ifade etti. Millat sonra sanayi devrimi ile birlikte, 1800’li yıllarda 700 milyon, sanayi devriminden sonra 1880’den 1900’a kadar 1,5 milyar, 1900’den 200’e kadar 6,5 milyar nüfus arttığını belirten Başkan Koçoğlu, dünyanın artık alarm verdiğini söyledi. Başkan Koçoğlu, “6,5 milyar insan için 1 yılda 500 milyar metreküp su, 2,5 milyar ton buğday, 10 milyar ton petrol eş değeri enerji gerekiyor. Bunların hepsini yerküreden alıyoruz. Yüzde 70’inin çoğunluğu tuzlu su. Geriye yüzde 3’ün yüzde 2’si buzullarda. İnsanoğluna sunulan bozdurup harcadığımız potansiyel oran ise sadece yüzde 1’i oluşturuyor” dedi.

“YERKÜRE KAYNAKLARI TÜKENİYOR”

Verilenin fazlasının istenildiği takdirde yerkürenin tükenmesi ile karşı karşıya kalınacağını kaydeden Koçoğlu, barış, refah, enerji ve çevrenin bölünmeyeceğini söyledi. İhtiyaç halindeki 10 milyar ton petrol eşdeğer enerjinin 2030 yılında 18 milyar tona çıkacağının altını çizen Başkan Koçoğlu, “Bu enerji sonuçta karbondioksit ortaya çıkıyor. Atmosfer denilen çemberde kalan bu karbondioksit ciddi bir çevre sorunu oluşturuyor. Bunun için dünyada karbon ticareti başladı. Esas tehlike karbondioksit salınımı. Büyük bir denge bozuluyor. Bunun adı da iklim değişikliği deniyor. Artık günümüzde fosil yakıtları tüketilmemesi gerekiyor” diye konuştu.

“ZENGİNLİK-FAKİRLİK İNSANIN ELİNDEDİR”

2008 global krizden sonra tüketim çılgınlığının başladığını söyleyen Başkan Koçoğlu, herkesin ayağını yorganına göre uzatması gerektiğini söyledi. Sistemin ekonomiyi canlandırmaya yönelik olduğunu belirten Koçoğlu, ortaya çıkan fakirlik ve zenginliğin nedenlerinin Tanrı’ya bağlandığını ifade etti. Çok yakın geçmişte tabiat olaylarında da bilincinin olmadığı yerde olayların Tanrı’ya bağlandığını kaydeden Başkan Koçoğlu, “Zenginliğin ve fakirliğin insan elinde olduğunu bilmemiz gerekir. Çalışmak ve eğitimi iyi almak, küreselleşen dünya iyi bir çevre takibi yapabilmek ve inançlarımızı üstün tutmak, bilimle inancımızı ayrı tutmak gerekir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum