Afyonkarahisar’da şarküteri konusunda birinci sırada yer alan girişimci, Ali İşisağ, Yeşilyol’da açtığı İşisağ Gurme Kahvaltı Salonu’nun açılışını tulum peyniri keserek yaptı.
Kentte daha önceden de peynirden yaptığı ‘kaşar döner’ ve ‘kangal tutulum’ gibi ürünlerle gündeme gelen Ali İşisağ, bu defa yeni açtığı iş yerinin açılışında kurdele yerine peynir kesti. İş yeri açılışında daha önce hiç görüşmemiş bir uygulamaya imza atan İşisağ, kurdele gibi kestiği özel üretim tulum peyniri katılımcıların ilgi odağı olurken, şaşkınlıklarını da gizleyemedikleri gözlendi.
Yaptığı ilginç açılış ve kurdele gibi kestiği peynirin özellikleri ile ilgili de bilgiler veren İşisağ şunları söyledi:
BİZ 3 KUŞAKTIR PEYNİRCİYSEK HER ŞEYİMİZDE BİZCE OLSUN İSTEDİK
“Geçen seferki açılışımızda kendi üretimimiz olan kangal tulum peyniri yapmıştık. Biz 3 kuşaktır peynirciysek her şeyimizde bizce olsun istedik. Kurdelemiz ve diğer sunduğumuz ürünlerimiz peynir ve sütle alakalı olsun istedik. Dolayısı ile bu mesleğe emeği geçen başta babam olmak üzere açılışını yapacak. Kurdelemizi de peynirden yapalım ve mesleğimiz ile örtüşsün istedik. Açılışını yaptığımız iş yerinde 40’da fazla peynir, zeytin ve reçel çeşidi olacak. Müşterilerimiz isterse seçtikleri peyniri oturup burada yiyebilecek, isterse de alıp gidebilecek şeklinde dizayn ettik”
Açıklamanın ardından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile birlikte iş yeri Ali İşisağ aile üyelerinin kurdele niyetine kestikleri kuzu bağırsağının içerisine doldurulmuş özel üretim tulum peynirini kesmesi ile yapıldı.
Açılış törenine gelen vatandaşlara, İşisağ’ın üretimi döner kaşar ikram edildi.●iha
YORUMLAR