Sağlık Müdürlüğü, kendi personeline Otomatik Şok Cihazlı İlk Yardım Eğitimi verdi.
Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Birimi koordinasyonunda yapılan bu eğitim Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki güvenlik personeli, sekreter ve kat görevlilerine verildi.
Sağlık Müdürlüğü binasında da acil durumlar için hazır bir halde bulunan Otomatik Şok Cihazının nasıl kullanılması gerektiğinin yanı sıra Kalp masajı, Sunî solunum, Koma pozisyonu, Heimlich manevraları gibi hayat kurtarıcı bilgilere de yer verildi. Mesai saatlerinde hizmetlerin aksamaması bakımından hafta sonu 2 ATT (Acil Tıp Teknisyeni) ve 1 Uzman Eğitmen ile verilen eğitime 20 kursiyer katıldı.
Yıl içerisinde halka yönelik Otomatik Şok Cihazlı İlk Yardım Eğitimleri devam edecek. Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Birimine bireysel başvurular yapılarak eğitim programına başvuran herkes katılabilecek.
Otomatik Şok Cihazı nedir?
Orijinal adı "Otomatik eksternal defibrilatör cihazı" dır. Sağlık Bakanlığının, vatandaşlar tarafından daha kolay telaffuz edilebilmesi için kullandığı ismidir. Kalbi durmak üzere olan hastanın yada ritm bozukluğu sebebiyle kötüleşen hastada kullanılan bir cihazdır. Göğüslere yapıştıran "ped" sayesinde ritm analizi yapan cihaz, gerekli durumlarda kalbe "joule" cinsinden elektrik vermektedir. Bu cihaz, saniyelerin dahi önem arz ettiği anda, ambulans gelene kadar kişinin hayatta kalmasına yaramaktadır.
YORUMLAR