İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimizin vermiş olduğu mücadeleyi destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98’inci yıldönümünü kutluyoruz.
Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy Yüce Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük uğruna Kurtuluş Savaşı’nda imkânsızlıklar içerisinde göstermiş olduğu büyük kahramanlığı, milli değerlerimizi ve ideallerimizi, içinde yaşadığı toplumun durumunu, çekilen ıstırapları yüreğinde hissedip mısralara dökmüş, İstiklal Marşını yazmıştır. Milletin değerleri, medeniyet birikimi, inancı ve tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşı'nın mısralarında adeta vücut bulmuştur. İstiklal Marşı 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde büyük bir coşkuyla ve oy birliğiyle milli marş olarak kabul edilmiştir.
İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık ile milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesi olan İstiklal Marşımız milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir. Milletimizi aynı istikamet etrafında birleştiren, hürriyetimizin ve istikbalimizin simgesi olan İstiklal Marşı'na saygı duymak, her bir mısrasında şehitlerimizin aziz hatıralarının olduğunu bilmek, gençlerimize bu bilinci aşılamak hepimizin görevidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98. yıldönümünde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
Vali Tutulmaz'ın 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü Günü Mesajı
11 Mart 2019 - 10:56 - Güncelleme: 11 Mart 2019 - 16:11
YORUMLAR