ÇAY BELEDİYE BAŞKANI ve KLAVYE ŞÖVALYELERİ?
Yolunuz eğer şirin ilçemiz Çay’a düşerse lütfen yoldan geçmekte olan herhangi birini çevirin ve Belediye Başkanının ilçe ile ilgili çalışmalarını sorun.. Vatandaşın size anlatacaklarını da sabırla dinleyin. Çünkü sorduğunuza pişman olacaksınız. Bir sorup bin dinleyeceksiniz. Çaylı çok dertli.. İlçe bugünkü görünümü ile koskoca bir köyü andırıyor. Caddeler yamrı yumru taşlarla döşeli ara sokaklar pislik içinde.. Çay insanı bunu hak etmiyor.. Nerede o pırıl pırıl caddeleri ve yemyeşil sokakları. Nerede Çay’ın o mutlu insanları? Nerede Çağlayan Parkı’nın o gümbür gümbür ses çıkaran şelalesi?
Değerli okurlarımız; önceki günkü yerel gazetelerde Çay Belediye Başkanı’nın açıklamaları vardı. Gerek ilçedeki, gerekse ilçe dışındaki gazetecileri Klavye Şövalyeleri” olarak isimlendiriyor ve “Boş zamanlarınızda teravih namazı kılın” diyor.. Arkasından da Allah ıslah etsin “ diyor.D uyan ve okuyanda zannedecek ki bu açıklamaları yapan Belediye Başkanı değil din adamı! Güler misiniz ağlar mısınız?
ÇAY HALKI CEVAPLAR BEKLİYOR
Başkan Çağrı ile ilgili kaç tane köşe yazısı yazdığımı inanın ben de bilmiyorum. İlçe merkezinde başkan hakkında yazanları bilmiyorum ancak ilçe dışından sanıyorum benden başka yazan yok. Veyahut da var, ben bilmiyorum.Yazılarımda başkanı defalarca eleştirdim ve bazı sorularıma cevap ve açıklama istedim. Ancak hiçbir zaman ne cevap verebildi, ne de açıklamada bulunabildi.. Sadece önceki gün bir açıklamada bulunarak bizleri teravih namazına davet etti! Ben sorularıma hala cevap alamadım. Başkandan mahsuru yoksa geçmişte sorduğum ancak karşılıksız kalan sorularıma cevap istiyorum..
Sayın Başkan! Defalarca “Bizim Çağlayan Parkımızı geri ver” diye yazılarım oldu. Bu yazılarımda Çağlayan Parkının geçmişteki profilini çizerek “Ne istedin parkın gümbür gümbür akan ve sesi en az 500 metre uzaktan duyulan şelalesinden? Ne istedin havuzundan da kapattın” demiştim ve yine ardından a sormuştum: “Havuzu doldurup yerine sözde şelaleye benzetilmeye çalışılan simsiyah, zindan gibi bir taş yığını yaptınız. Devir daim ile üzerinde su çevirmeye ve şelaleye benzetmeye çalıştığınız bu ucubeyi kim yaptı ve ne kadar ücret ödediniz? Tüm Çay insanı merak ediyor ve bu sorunun cevabını istiyor Sn Başkan.”
Lütfen yinelediğim bu soruyu cevaplar mısınız başkan? Burayı kim yaptı kaça mal oldu? Bu konuda birçok olumsuz iddialar var..
İLÇENİN SAAT KULESİNDEN DAHA ÖNEMLİ İHTİYAÇLARI YOK MUYDU?
Eskiden her yerde ve herkesin kolunda saati olmadığı dönemlerde büyük şehirlerde meydanlara saat kuleleri yapılır insanlar saatin kaç olduğunu buralardan takip ederlerdi. Şimdi o yıllarda yapılan saat kuleleri tarihi eser olarak nitelendiriliyor. Hatta birçok yerde birinci derece sit alanı olarak kabul ediliyor. Aynı İzmir Konak ve Çorum şehir meydanındaki saat kuleleri gibi.. Üstelik bu yıllarda herkesin saati var ve saat artık işportada satılıyor. Yani sokaktaki çocuğun bile kolunda saati var. O halde Çay Dörtyola hangi nedenlerle bir saat kulesi yaptınız ve kaça mal oldu? Lütfen açıklar mısınız? Çay insanı bunu çok merak ediyor.. Yapılan bu saat kulesi Çay’a bir katma değer sağladı mı? İlçenin saat kulesinden daha önemli ihtiyaçları yok muydu?
Diğer bir sorum ise Çarşı Camisinin arkasındaki sizden önceki belediye başkanlarının yaptığı tuvaletleri yıkmanız meselesi.. Yıktığınız o tuvaletlerin sağlam yapılması nedeniyle nasıl zor yıkıldığını siz de biliyorsunuz. Burayı yıktınız ama aynı yere tekrar tuvalet yaptınız. Tuvaleti tekrar yapacaktınız o halde bir önceki tuvaleti neden yıktınız ve bu yıkım yapım işi Belediyenize kaça patladı?
OLUMLU İCRAATLARINIZI GAZETEMDE MANŞET YAPACAĞIM
Diğer merak ettiğim bir konu ise Taş Cami (Sultan Alaattin Cami) yanındaki şadırvanı yıktınız. Gerekçeniz neydi bilmiyorum. Belki de öyle olması gerekiyordu. Peki buraya yapılan çeşmenin maliyeti nedir sayın Başkan? Halk arasında çok farklı rakamlar dillendiriliyor ve afaki maliyetlerden söz ediliyor. Bunu sizin ağzınızdan duymak Çay insanını mutlaka rahatlatacaktır Başkanım. Bu konuda bir açıklamanız olacak mı?
Başkanım; ben orta okulu Çay’da okudum.. Annemin ve babamın görevi nedeniyle 20 yıla yakın Çay’da kaldık ve ben Çay’dan evliyim. Çay futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Çağlayanspor’un o efsane kadrosunun değişmez futbolcularından biriyim. Demem o ki Çay’ı ve sorunlarını biliyor yakından takip ediyorum. Yaptığınız tüm olumlu hizmetleri gazetemde manşete taşıyacağımdan emin olunuz. Kaldı ki şu andaki Taşhan ile ilgili 3 yazım oldu ve katkılarınızdan dolayı da tebrik etmiştim. Sizi tanımam, bilmem. Benim için aslolan Çay’ın modern bir şehir yapılanması içersinde olması ve insanlarının mutluluğudur. Çay halkı insanı ve yeşili sever. Onun içindir ki adı “Yeşil Çay’dır.”
İSTENİRSE GÜZEL ŞEYLER YAPILABİLİYOR
Geçtiğimiz yıl bir dini günde mezar ziyaretine geldim ve kabire girmem zulüm oldu. Çünkü insanların beline kadar gelen yabani otlar yetişmişti. Ve ben o dönemde de İhsaniye ilçemizin mezarlığının temizliğini ve güzelliğini görmenizi önermiştim. Önümüz bayram lütfen bu bayrama bari hazırlatın bu mezarlığı.. Bir de şu Çağlayan Parkına eskiye dönük bir çalışma yapın lütfen.. Onunla ilgili bir örneği de İhsaniye’den vereceğim… İhsaniye Çaltepe! Orayı gördüğünüzü biliyorum.. İnanın Afyon’dan akşam yemeği için bu mekana giden insanlarımız var. Bizler de spor camiasından bazı arkadaşlarımızla bir akşam yemeğine gittik.. Fevkalade güzel bir yer yaratılmış. Üstelik şehrin dışında ve tabir caiz ise dağın başında. İstenirse güzel şeyler yapılabiliyor. Bir zamanlar Çay’a doktor arkadaşlarımla Çağlayan Parkına akşam yemeğine geliyorduk. Ancak o güzellikler tarih oldu be Sayın Başkan..
ÇAYIN MUTLULUĞU İÇİN YAPACAĞINIZ HER İCRAATI MANŞETLERE TAŞIMAYA HAZIRIM
Sayın Başkan, bizler sizin tabirinizle ‘klavye şövalyeleriyiz..’ Bu beyanatınızı talihsiz bir açıklama olarak niteliyorum. Bu konuda sizi kınıyorum.. Bizler şövalye falan değiliz. Siz istediniz diye yalan yanlış şeyler yazarak yalakalık edecekte değiliz. Doğru bir tanedir.. Gerçekliğine inandığımız konuları yine yazmaya devam edeceğiz. Haa yukarda da yazdım: Çay insanının mutluluğu için yapacağınız her icraatı da manşetlere taşımaya hazırım. Yalnız laf aramızda: Çay insanı mutlu değil Sn. Başkan.. Kalın Sağlıcakla..
ENDER AYDOĞMUŞ SANDIKLI’DA
Sn. Ender Erdoğmuş daha önce Afyon Valiliği projelendirme biriminde görev yapmıştı. Çok önemli hizmetler veren bu değerli kardeşimiz önce Bayat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne Müdür olarak atandı. Erdoğmuş Bayat’ta kısa bir süre görev yaptıktan sonra Sandıklı Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne tayin oldu..
Erdoğmuş’un Sandıklı’ya atanmasını Sandıklı gençliği için bir şans olarak niteliyorum. Çünkü yakından tanıdığım Ender Erdoğmuş mükemmel bir kişiliğe sahip çok çalışkan bir insandır. Tabiri caiz ise tam Sandıklı’nın aradığı adamdır. İlçeye birçok hayırlı hizmetler yapacağından eminim
Ender Erdoğmuş’a yeni görevinde başarılar diliyorum.
YORUMLAR