phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

Eski Devlet Hastanesi ne olacak?

30 Yılı aşkın bir süre içersinde hizmet verdiğim bu tarihi bina yeni binanın yapılması ile adeta kaderine terk edildi diyebilirim. Bir ara Belediye tarafından Kent Müzesi olarak hizmete açılmak istendi ise de Sağlık Bakanlığı'nın olaya sıcak bakmaması nedeniyle bu proje başlamadan bitti. Son edindiğim bilgilere göre binanın bir bölümü Afyon Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği idari binası olacakmış, kalan bölümleri ise değişik sağlık birimleri için hizmete açılacakmış. Bence çok iyi olur.. En azından bina kullanıma açılırsa doğal olarak bakımı da yapılır. Zira şu anda bakımsızlığın izlerini görmek mümkün.. Binanın ortadan ana girişi olan merdivenlerine lütfen bir bakın; mermerlerin bakımsızlık nedeniyle dökülmeye başladığını göreceksiniz. Bu muhteşem binanın korunması ancak kullanıma verilmeyle sağlanır diye düşünüyorum.

                

 

DEVLET HASTANESİ İÇİN SERVİS ŞART

Değerli okurlarımız;

Devlet Hastanesi ile ilgili ‘servis’ sorununu birkaç kez gündeme getirmiştim. Üstelik mevcut yönetimin daha önce Sağlık Bakanlığı ile bu konuda yazışmalarının olduğunu ve Bakanlıkça ‘menfi’ cevap verildiğini de biliyorum. O zaman niçin daha önce menfi cevap verilen bu konuyu tekrar gündeme getirdiğimi soracaksınız belki de..!

Değerli okurlarımız;

Bir gerçeği görmek zorundayız: Afyon artık eski Afyon değil.. Kabuğunu yırttı ve oldukça büyüdü.. Dün şehrin çok dışında gibi nitelenen Yeni Devlet Hastanesi bugün resmen şehrin içinde kaldı.. Üstelik daha düne kadar 200-300 çalışanı bulunan bu devasa büyüklükteki hastanenin toplam çalışan sayısı artık binlerle ifade edilmekte. Hastanemiz neredeyse bir eğitim hastanesi gibi hizmet vermekte, çalışanların büyük bölümü düne kadar köy iken bugün Afyon'un mahallesi olan yerleşim birimlerinden 2-3 vesait değiştirerek gelip gitmektedirler. Mali külfeti bir yana muntazam vesaiti olmayan yerleşim alanlarından göreve gelenler özellikle geceleri büyük kepazelik çekmektedirler. Belki üzerine düşülürse bir çözüm üretilebilir. Ne demişti rahmetli Demirel..? ‘Demokrasilerde çare tükenmez..!’ Tekrar bu konunun ele alınarak siyasilerin de desteğinin sağlanması ile olumlu bir sonuç elde edinilebilinir umudundayım.

 

             TIBBİ ATIKLAR DÜZENLİ ALINIYOR MU...?

Bir iki hafta önce hastanede görevli bir teknisyenin elindeki mobil telefona çektiği resimlerle Devlet Hastanesi'nde tıbbi atıkların muntazam alınmayarak tehlike yarattığını, malzemelerin yerlerde sürünüp, gerekli hassasiyetin gösterilmediğini yaymaya çalıştığını bu sütunlara belitmiş olayın tamamen idareyi zora sokmak için bir senaryo olduğunun altını çizmiştim. Aynı şahsın benden yüz bulaması sonrası aynı konuyu basında başka arkadaşlarımıza servis etmeye çalıştığını ancak oralardan da yüz bulamadığını biliyorum. Kaldı ki araştırmalarımda Afyon Devlet Hastanesi'nden büyük bir titizlikle ve muntazam olarak ilgili firmanın atıkları aldığını, hastane içerisinde de atıkların çok titiz bir şekilde toplandığını tespit ettim. Bu konuda menfi bir ortam yaratmaya çalışanların amaçlarının idareyi zora sokmak için bilinçli bir çalışma içinde olduklarını biliyorum...Tabii amaçlarını da..!

YORUMLAR

  • 0 Yorum