phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

Kime bilmiyor

Değerli Kurtuluş okurları;

Kısa süreli geçirmiş olduğum bir rahatsızlık nedeniyle yazılarıma bir müddet ara vermek zorunda kaldım. Allah’a şükür, şu anda iyiyim ve köşeme dönerek, yeniden yazmaya başladım.

Salı günü, şu anda yazmakta olduğum “Afyon Futbol Tarihi” isimli eserimle ilgili görüşmelerde bulunmak üzer İl genel Meclisi Başkanımız Sn. Salih Sel’i ziyaret etti. Yeni kuşaklar bilmezler, Sn Sel 60’lı ve 70’li yıllarda karşılıklı oynadığımız çok değerli futbolculardandır. Çok iyi bir defans oyuncusu idi… Dolayısıyla ile futbolu çok iyi bilir. Şu anda Afjet Afyonspor’un başkanı olması da ayrıca bir şanstır.

 

AFYONSPOR BU SEZON MUTLAKA 3. LİGE ÇIKMALI

Futbol ağırlıklı sohbetimiz geçmişi kapsamasına rağmen, Afjet Afyonspor’un son haftalardaki maçları da aramızda analiz edildi diyebilirim. Sn. Sel ile hemen hemen ortak noktalarda birleştik ve fikirlerimiz örtüştü.

Ben, “Takım son 3-4 haftadır zorlanıyor” derken, Sn. Sel, “Hayrı 2. devre maçlarına başladığımızdan bu tarafa iyi top oynamıyoruz” dedi. Ancak özellikle bir noktada birleştik: Afyonspor şartlar ne olursa olsun bu sezon mutlaka 3. lige çıkmalı…! Zira Afjet Afyonspor, şu anda Türkiye standartları üzerinde yönetiliyor. Afyonspor’daki olanaklar Türkiye liglerindeki birçoktakımdan daha üstün. O halde bu sezon bir üst lige, yani 3. lige çıkmak zorundayız. Mevcut kadro da bunu başaracak güçte…

 

TOPLUMUN BİLGİ EDİNME HAKKI VAR

Sn. Sel ile sohbetimiz esnasında benim ve spor kamuoyunun bilmediği bazı şeyleri anlattı. Hayretle ve ilgi ile dinledim. Çok ilginç şeylerdi.

Ancak bana anlattıkları konuları Afyon’umuzun sporseverleri ile paylaşmadıkları için de Sn Sel’i eleştirdim. Anladığım kadarı ve sohbetimizden çıkardığıma göre Sn. Sel, yaptıklarının topluma yansımasında “reklam” gibi algılanmasını istemiyor. Bence yanlış… Kendine de söyledim; bizim insanımız da fikir ne olursa olsun toplum yararına olanları, yapılanları bilmeli, öğrenmeli… Sn. Sel ile sohbetimize konu olan ve bilinmeyen birkaç şeyi kısaca özetliyorum, sırf bilinsin diye…

 

SANDIKLI STADI’NA SKORBOARDI KİM TAKTI?

Geçen sezon Sandıklı ilçe stadına elektronik skorboard takılmıştı ve bu basına “İsmail Elibol, stada elektronik skorboard taktırdı” diye yansımıştı. Oysa bu bilgi yanlıştı. Skorboard stada İl Genel Meclisi bütçesinden, Sn Sel’in girişimleriyle 15 bin TL’lik bir ödeme karşılığı taktırılmıştı. Seli konunun doğruluğunu bir kanaldan teyit etti.

İkinci konumuz da skorboard. Bu seferki yer, Afyon Arena Stadı… Belediye tarafındna teslim alınan stadın skorboardı yoktur. Buranın da sorunu Sn. Salih Sel tarafından İl Genel Meclisi bütçesinden 21 bin TL ödenerek çözülür, skorboard Afyon Arena Stadı’na monte edilir.

 

AVRUPA’NIN DEVLERİ ARENA’YA NASIL GELDİ?

Gelelim esas konuya; bu konuyu da Sn. Sel’den dinledim. Tabii kamuoyu bu konu ile ilgili bilgilendirilmedi. Belediye, Afyon Arena Stadı’nı teslim alıp bir turnuva düzenlemeyi ve Avrupa’nın sayılı takımlarını Afyon’a getirmeyi planlamaktadır. Ancak stadın ciddi eksiklikleri vardır ve bu da turnuvanın yapılması engel teşkil etmektedir.Müteahhit firma eksiklikleri giderecektir ama görünüşte bu birkaç ayı bulacak gibidir. Oysa Sn. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın bir dakika bile bekleyecek zamanı yoktur. Hayalindeki turnuvayı mutlaka yapmak istemektedir. Böyle olunca Sn. Çoban, “Eksikleri ben tamamlayacağım” diyerek firmadan stadı teslim alır. Hemen 60 kişilik bir çalışma grubu oluşturur. Bu çalışanlar ile 10 günlük bir sürede 300 bin (eski para ile 300 milyar) TL harcayarak, Afyon Arena Stadı’nın turnuvaya hazır hale getirir. Tabii sporseverler turnuvayı ve Avrupa takımlarını seyrettikleri için mutludurlar. Ancak perdenin arkasındaki anlattığım gerçekleri bilmemektedirler.

 

MOTOKROS SAHASI TESVİYE EDİLİYOR

Yine bir konu da motor sporları ile ilgili. Sn. Çoban’ın motokros ile ilgili düşüncelerini bilmeyen yoktur. Afyon’a motor sporları ile ilgili bir alan yapılması için uğraştığını da biliyoruz. Sn. Sel, bunun da müjdesini verdi. Sn. Çoban 200 bin metrekarelik b,ir alanı almış ve şu anda zemin tesviye çalışmaları yapılmakta imiş.

 

İMARET ARKASINDAKİ MEZBELELİK

Yukarıda anlattıklarım kamuoyu ile paylaşılmamış, ham konular. Bana göre toplumun bilgilendirilmesi gerekir. Bir sözüm de buradan Sn. Çoban’a: Sn. Başkan, bu kadar mütevazi olmayın. Lütfen yapılanları toplumla paylaşın. İnsanların bilgi almalarına mani olmayın. Toplumumuz bilsin yapılanları. Korkmayın reklam olarak algılanmaz. Halkımızın da bilgilenmeye ihtiyacı var çünkü.

Sn. Çoban, bu arda şahsınızı ilgilendiren bir konuyu da buradan tekrar gündeme getirmek istiyorum. Lütfen şu konu ile bizzat bir ilgilenin, gerekirse beş dakika uğrayıp görün…!

İmaret Cami arkası Sn Çoban… İnanın mezbelelik. Marka şehir olma iddiasında olan bir şehre hiç yakışmıyor o görüntüler. Anlatmak yetmez, görmek gerek, daha doğrusu görmeniz gerekir. O güzelim külliyeyi görmeye gelenler ne diyorlar acaba o İmaret arkası için? Yıkama, yağlamadan caddeye akan kirli sabun artıkları içinde acaba nasıl dolaşıyorlar dersiniz?

Dedim ya görmeniz gerek…

 

NASIL TEŞEKKÜR ETSEM?

Değerli okurlarımız;

Beni yakından tanıyanlar bilirler; en büyük hayalim Afyon futbol tarihini ölümsüleştirmektir. Afyon futbolunu başlangıcından bugüne bir kitap haline getirmek için yıllardır gayret sarf ediyorum. Ağır ağır sona yaklaşmaktayım. Eseri ortaya çıkarabilmek için son zamanlarda sabahlara kadara çalıştığım oluyor. Mükemmel bir eser yaratma gayretindeyim. Ancak bu işler tek başına olmuyor. Bu uğraşımda Sn. Vali Yardımcımız Erhan Günay olmak üzere değerli kardeşim Mehmet Dönerkaya ve Valilik Projelendirme Birimi’nin değerli görevlilerinden çok büyük destekler aldım ve almaya devam ediyorum. Umarım Afyon’umuza layık bir eser olur. Böyle bir esere Afyon’umuzun da ihtyacı olduğunu biliyorum.

Katkıları olan herkese minnettarım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum