phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

Profesyonel futboldan anılar

DEDE

 

3. Lige terfi için "katılma liginde’ oynuyoruz. Bilecik ile deplasmanda oynayacağız, rakip de bizim kadar şampiyonlukta iddialı.. Hafta içinde yaşadığımız kaleci problemi nedeniyle İzmir'e acilen bir kaleci temini için gittim. Ara transfer dönemiydi, milli takımın ve Göztepe’nin efsane yıldızı (rahmetli) Kaleci Ali Artuner ile bir araya geldik. Rahmetli Ali'ye acil bir kaleciye ihtiyacım olduğunu söyledim. Ali, birçok hoca ile telefon görüşmesi yaparak Afyonspor için kaleci teminine çalıştı. Sezon ortası olması nedeniyle kimse elindeki iyi kalecisini vermek istemiyordu. Hal böyle olunca Ali bana, “Orhan'cığım, Ödemiş'e gidelim. Bizim Güngör (Çilekçiler), Ödemişspor'da kaleci antrenörü. Ondan bir kaleci temin ederiz" dedi.

 

MİLLİ TAKIMDA TURGAY ŞEREN’İN YEDEĞİ İDİ

Yapacak bir şey yoktu, Ödemiş'in yolunu tuttuk. Bildiğiniz gibi Güngör, bir dönemin Göztepe ve milli takımın değişmez kalecisi idi.. Uzun yıllar Göztepe'de Ali Artuner'in, milli takımda ise Turgay Şeren ve yine Ali Artuner'in arkasında oynamıştı. Kaleciliği tartışılmayacak bu yıldızın şöhreti yurt dışına kadar yayılmıştı. Ödemiş'te Güngör'ü bulduk.. Ali abisini karşısında gören Güngör şaşkına döndü.. Uzun yıllar birlikte Göztepe ve milli takımın başarısı için ter döktükleri Türkiye'nin ve Avrupa'nın sayılı kalecilerinden Ali abisi karşısındaydı ve ondan bir ‘kaleci’ talebi vardı..

 

GÜNGÖR İLE BİRLİKTE AFYON'A DÖNDÜM

Güngör, Ali abisini dinledikten sonra "Abi elimde şampiyonluğa oynayan bir takımın kalesini koruyacak yetenekte bir kalecim yok " dedi. İşte o anda beklemediğimiz bir olay gelişti... Rahmetli Ali, “Güngör, o zaman Afyon'a sen gideceksin" dedi ve ekledi: “Hocalık yapıyorsun ve hala aktif olarak futbol'un içindesin. Üstelik senin tecrüben yeter.” Bir anda beklemediğimiz bu gelişme karşısında kısa süreli bir şaşkınlık yaşadık.. Güngör spontane olarak gelişen bu durum karşısında şaşırdı ister, istemez ve "Ali abi madem sen istiyorsun, Afyonspor genel kaptanı abimiz de isterse Afyon'a giderim" dedi.. Kısa süren bir pazarlık sonucunda Güngör ile birlikte Afyon'a döndüm..

 

İKİ FUTBOLCUYU ARAÇTAN İNDİRDİK

Başta rahmetli başkanımız Enver Şahin olmak üzere tüm yönetim şaşkındı.. Bir dönemin yıldız kalecilerinden Güngör, Afyon'da idi ve mor-beyaz'lı formayı giyecekti. Afyonsporlu taraftarlar a mutluydu, kalecisizlik nedeniyle Afyon'da yaşanan karamsar hava dağılmıştı.

Maçtan bir gün önce başta Haldun olmak üzere bazı futbolcular kazan kaldırdılar. Tam hareket edeceğimiz sırada gelişen bu olay takımın moralini bozdu diyebilirim. Ancak olaya hemen neşter vurarak Haldun ve Cem'i araçtan indirip süresiz kadro dışı bırakarak Bilecik'e gittik.

 

DEDE HAVLULARINI ALIR MISIN?

Bilecik'te yapılan ter idmanı sonrası takımı banyo için hamama götürdük.. Banyo sonrası hamam görevlisi olan 15-16 yaşlarındaki bir genç banyodan çıkan futbolcularımıza havlu dağıtmaya başladı.. Sıra Güngör'e geldiğinde görevli geç Güngör'e "Dede havlularını alır mısın" dedi. O an hamamda atılan kahkahalar hala kulağımdadır.

 Ertesi gün oynanan maçta ‘Dede’ muhteşem bir maç çıkardı ve 3-0 kazandık. Maç sonrası Bilecikli sporseverler yenilgi için üzgün, bir dönemin yıldızı kaleci Güngör Çilekçiler’i seyrettikleri için mutluydular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum