phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

Ptt Ve Dağıtıcılar

Nereden başlayacağımı bilemiyorum. Nedendir bilinmez bir şeyler sürekli düzgün giderse adeta rahatsız oluyoruz. Yeni bir işyeri açılır, başlangıçta fevkalade hizmet verir, bir müddet sonra bozulur. Yine işe yeni başlayan bir eleman başlangıçta süperdir, bir müddet sonra bozulur, ilk gönlerini aratır… Aynı PTT gibi...!

Bundan birkaç ay evvel (22.10.2015) yazdığım bir yazıda PTT Merkez Şubesinin o dijital hizmet veren harika görüntüsünün kaybolup 30 yıl öncesinin hizmetini verdiğinin altını çizmiştim. Birkaç gün evvel bir işim nedeni ile gittim, değişen bir şey yok. Çalışanların gayretleri, kibarlıkları ve sabırları ile gişe hizmetleri veriliyor. Daha doğrusu giden gelmiyor. Demek ki dijital hizmet birilerini rahatsız ediyor…!

Bugünkü yazım yine PTT ile ilgili. Daha doğrusu şu posta dağıtıcıları ile ilgili…

 

PTT, ŞİRKETLEŞMEDEN MÜTHİŞ HİZMET VERİYORDU

Değerli okurlarımız;

PTT Anonim Şirket olmadan önce inanın müthiş hizmet veriyordu. Her ayın belli günlerinde rutin olarak beklediğimiz gönderiler PTT vasıtası ile size bir gün önce, bir gün sonra mutlaka ulaştırılıyordu. Beklediğiniz ne ise size ulaşıp, ulaşmayacağı konusunda endişe taşımıyordunuz. Siz de çok iyi biliyordunuz ki beklediğiniz size mutlaka ulaşacaktır. PTT ulaştıracaktır.

Peki şimdi öyle mi? Kesinlikle hayır…! Son 4-5 aydır ilginç şeyler oluyor PTT dağıtımlarında.

Nasıl mı? Anlatayım;

Yıllardır (en az 40 yıl) işyerimde PTT vasıtasıyla adıma gönderilen her şey zamanında elime ulaştı. İster imza karşılığı resmi evrak olsun ister normal posta, bir şekilde bana ulaşıyordu. Hiçbir sıkıntı yaşamıyordum. Ama şimdi…? Bir şey söylersem inanamazsınız; En az 4-5 aydır imza karşılığı gelenler dışında adıma PTT ile gelen bir şey yok. 1-2 gönderi elime geçti. Onu da nasıl aldığımı aşağıda anlatacağım…

 

GÖNDERİLER ÇOK GEÇ GELİYOR

En az 4-5 aydır bankalarla ilgili adıma gelen ve imza karşılığı teslim edilmeyen ekstreleri alamadım. Ödemeleri yapmak için ilgili bankalarla telefon ile irtibat kurdum. Yine ilgili bankalar ekstreleri gününde PTT ile adıma gönderdiklerini ifade ettiler… Ama elime geçmedi. Tabi imza karşılığı bir gönderi adıma geliyorsa inanın bir gün aksama olmuyor ve elime geçiyor. Çok enteresan değil mi…?

Değerli Kurtuluş okurları;

Daha enteresan ve dikkatimi çeken bir husus daha var; Ben işyerimden saat 18–19 gibi ayrılıyorum. Diğer işyerimde de aynı, hemen hemen… O saate kadar gelen ve bizlere ulaşan bir gönderi yok. Ancak ertesi gün sabahleyin saat 8’de işyerime geldiğimde dış kapının kapı kolu yanına sıkıştırılmış bana (1-2 defa geldi) veya diğer işyerlerine gelen zarfları buluyorum. Tarihleri de en az 10-15 gün öncesinin…!

 

KAPIYA BIRAKILAN GÖNDERİLERİ KİM GETİRİYOR?

Aktardığım durum doğrusu anlaşılır gibi değil… Ben bir şey anlamadım bu durumdan. Gündüz imza karşılığı olan gönderiler elime geçiyor, imza gerektirmeyen düz postalar ertesi günü sabah kapıya sıkıştırılmış vaziyette bizlere ulaştırılmaya çalışılıyor.  Ancak şu anlattığım olay sadece bizimle ilgili değil, bütün esnaf dertli bu konuda. Birçok esnaf beklediği bazı gönderilerin ellerine geçmediği, kendilerine ulaşmadığı yönünde şikâyetçi.

Şimdi buradan ilgililere soruyorum; PTT’nin gece dağıtımı var mı? Böyle bir durum söz konusu ise soruyorum yine; neden gündüz dağıtım yapılmıyor? Gece dağıtımı yok ise kapıya bırakılan gönderileri kim getiriyor…?

 

DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ İSTİYORLAR

Değerli okurlarımız;

Aksaklıkları yazdığımız zaman kötü adam oluyoruz. Muhataplar dikensiz gül bahçesi istiyorlar. Yazsak da bir şey değişmiyor… “İmam yine bildiğini” okuyor… Gönderiler yine bize ulaşmayacak (imza karşılığı olanlar dışında= hatta suçlu bizler olacağız, “gece saat 24.00’de geldi yoktunuz” diyecekler. Zeytinyağı gibi üste çıkacaklar. En iyisi her şeyini oluruna bırakalım daha iyi… Bu sefer kızarlar imza karşılığı olan gönderileri de getirmezler. “Sabaha karşı geldik işyerinizde yoktunuz” derler…!

İyisi mi haddimizi bilip susalım daha iyi. Büyüklerimiz her şeyin daha iyisini bilirler. Unutmayalım ki 1840’tan beri PTT’yi onlar yönetiyor. Durduk yere neden biz limon sıkıyoruz…?

Keyif onların değil mi…? Gece de dağıtırlar, gündüz de dağıtırlar, isterlerse hiç dağıtmazlar… Merak etmeyin birileri postadan beklediklerinizi 15-20 gün sonra da olsa kapınıza gece koyar gider. İllaki dağıtıcıların getirmesi şart değil… Eskiden posta güvercinleri vardı belki yine onlar getirir… Ama gelir…! Çok ta karamsar olmayın…

 

SAHİPSİZ KARAHİSAR

 

Değerli okurlarımız;

Gazetemizde yazdığım yazıların elimden geldiğince takibini de yapıyorum. Ancak üzülerek ifade edeyim ki birçok konuda netice alamıyorum. 7 Ekim 2015 tarihinde yazdığım köşe yazımda rahmetli kardeşim Duayen Gazeteci Fatih Gümüş’ün sıkça kullandığı “Sahipsiz Karahisar” sözünü konu ederek daha önce yazdığım; yaya kaldırımlarının işgali, ham ve kaçak tütün satanlar, bitki ile hasta tedavi edenler ve eski SSK Hastanesi önündeki kaldırımda kokoreç satanlar konusunda netice alamadığım yazmıştım. Bu süreçte netice alamadığımız gibi yaya kaldırımlarının işgali arttı, ilgilenen yok. Tütün satanların sayısı yüzde iki yüz arttı, her köşe başında tütüncüler var artık. Bitkicilerin bitki dükkânlarına sığmadığı için kaldırımlara taştı. SSK önündeki kokoreççi ise mekânı biraz daha büyüttü… söyleyecek bir şey yok….

 

SGK GEREĞİNİ YAPAR

 

Yeni 26.11.2015 tarihinde yazdığım “saldım çayıra” ve 5.12.2015 tarihinde yazdığım “oralarda Radyasyon yok” başlıklı yazılarımda yeni yapılan Doğumevini temizleyen bazı personelin “zehirlendiklerini” üstelik bu çalışanların 3 ay çalıştıkları halde 12 gün çalışmış gibi gösterildiklerini yazmıştım.

Sözünü ettiğimiz çalışanların olay günü Devlet Hastanesi “Acil” servisine müracaatları ve “Raporları” da var. Ancak şu ana kadar yapılan işlem de yok. Mağdur olan bu çalışanların hakkını kim arayacak…? İşlem yapılması için bu şahısların ölmeleri mi gerekirdi…? Yoksa bu konuyu kapatmaya çalışan birileri mi var…? Zira şimdiye kadar en ufak bir yapılan muamele yok.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum