phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

SAĞIR SULTAN DUYDU SİZ DUYMADINIZ…!

11 Şubat 2016 tarihli köşe yazımda P.T.T dağıtıcılarından ve posta gönderilerindeki düzensizlikten bahsetmiştim. Ancak hiçbir görüşme olmadı bu konuda. O yazımda bahsettiğim gibi sabahları işyerine geldiğimizde (sabah saat: 08.00) sokak kapının demirlerine sıkıştırılmış zarflar bulmaya devam ettik. 11.3.2016 tarihinde, yani yazmış olduğumuz köşe yazısından bir ay sonra telefonuma SMS’te kartını kullandığım banka adıma gönderilen zarfın geri iade olduğunu bana bildiriyor ve bir numara vererek bilgi edinmemi istiyordu.verilen numarayı aradım, ‘yetersiz adres bilgisi, nedeniyle adıma gönderilen zarfın iade olduğunu söylediler. Bunun üzerine bilgi edinmek için Merkez postanesine gittim ve olayı anlatarak bilgi almak istediğimi söyledim. Konuyu ilettiğim görevli gülerek ‘Abi senin de mi gelmiyor?’ diye bir soru yönelterek daha önceden bilgisayarda hazırlanmış Posta Dağıtım Müdürlüğüne ait telefon numaralarını verdi ve ‘Abi Sahipata’daki posta dağıtım merkezini ara, durumu oraya sor’ dedi ve ekledi ‘Şikayetçi sadece sen değilsin, bu numaraları da hazırladık. Senin gibi gelenlere veriyoruz’ dedi. Demek ki neymiş…? Benim gibi posta gönderileri ile ilgili olarak birçok şikayetçi varmış, her seferinde telefon numarası yazıp yönlendirmemek için de önceden ufak ufak kağıtlara Posta Dağıtım Merkezi’nin numarasını yazıp, hazırlamışlar ve gelene sorana veriyorlar.. (Bu belge elimde ve saklıyorum)

 

BİZİM POSTALAR SANIRIM GECE GELİYOR

Bende verilen numarayı arayarak Sn. Müdür ile görüşerek durumu ve şikayetimi anlattım. Adımıza gönderilen posta gönderilerini mesai saatleri içinde alamadığımızı, sabahları işyerine geldiğimizde bazı gönderilerin sokak kapısına iliştirildiklerini, bu konuyla ilgili Şubat ayında bir de yazı yazdığımı söyledim. Sayın Müdür bir buçuk aydır rahatsız olduğunu, gazetedeki yazıyı da okumadığını söyleyerek durumu inceleyeceğini söyledi.

Birkaç saat sonra Posta Dağıtım Merkezi’nden Soner isminde bir görevli arayarak ne sıkıntım olduğunu sordu. Bende kendisine ‘Ben durumu Müdür beye anlattım, kaç defa anlatacağım…?’ diye cevapladım. Bunun üzerine Soner Bey, ‘Size falan beyi vereyim, bir onunla görüşün’ dedi. ‘Ne görüşeceğiz, madem dağıtımdan siz sorumlusunuz, siz cevaplayın’ dedim. Bunun üzerine Soner Bey, ‘Biz size dönelim’ dedi. Ancak ne dönen ne de arayan oldu. Bizim postalar yine gündüz değil, sanırım gece geliyor. Zira sabahları geldiğimizde sokak kapıya iliştirilmiş 1-2 zarf buluyoruz. Ancak zarf kağıt karşılığı ise veya kargo ise bir gün sonra elinizde oluyor, hemen geliyor.

 

BEN İDDİALARIMI İSPAT ETMEYE HAZIRIM

Değerli okurlarımız;

İşyerimde 50 yıla yakındır ikamet ediyorum. Çok enteresan 50 yıla yakındır gelen posta gönderilerinden hiç şikayetimiz olmamıştı.

Şubat ayında yazdığım köşe yazısında da belirttiğim üzere adımıza gönderilen her türlü evrakı bir gün önce, bir gün sonra mutlaka alıyorduk. Ne hikmettir bilinmez P.T.T Anonim şirket olduktan sonra bu tür olaylar zuhur etmeye başladı.

Sn. Afyon P.T.T Bölge Baş Müdürlüğü ve Sn. P.T.T Genel Müdürlüğü yetkilileri 2 defadır şikayetçi olarak köşeme taşıdığım bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz…? Ben iddialarımı ispat etmeye hazırım, ya siz…? Bir gün posta ile adımıza gönderilenler doğru dürüst gelir mi dersiniz…? Yoksa yine gecelerimi gelecek…?

YORUMLAR

  • 0 Yorum