phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

Spor basını sporun yöneticileri ile buluştu

           25 Mart 2016 Cuma günü Belediye Başkanı'mız Burhanettin Çoban yeni yapılan ve geçtiğimiz günlerde hizmete açılan ultra lüks bir termal otelde Belediye basketbol, voleybol takımları ile Bal liginde 7. grup lideri olan Afjet Afyonspor ve basın mensuplarına bir akşam yemeği verdi.

Öncelikle böylesine güzel ve bin yatak kapasiteli Termal tesisi Afyon'umuza kazandıranlara sevgilerimi, hayranlık ifadelerimi iletiyor, benzeri tesislerin çoğalmasını temenni ediyorum. Böylesine güzel tesisler Afyon'umuzun gururu ve dışarıya açılan penceresidir. Hayırlı, uğurlu olsun.

 

VERİLEN YEMEK AMACINA ULAŞMIŞTIR

Değerli okurlar;

Sayın başkanın verdiği bu yemeği önemsiyorum. Bu yemekte başta başkanımız olmak üzere diğer ilgililerce de  şimdiye kadar kamuya yansımayan pek çok şeye açıklık getirildi..! Bana göre verilen yemek amacına ulaşmıştır. Amaç Afyon'da spora yön verenlerin icraatlarının topluma yansıtılmasıdır. Yani, hani derler ya “Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane” gibi..

 

BAZI ŞEYLERİ BİLMİYORDUM YENİ ÖĞRENDİM

Çok samimi bir ortamda yenilen yemek sonrası söz alan Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban çok geniş ve anlamlı bir sunumda bulundu. Sn. Başkan çok dikkatli kullandığı cümlelerle göreve gelişinden bu yana Afyon'da spor adına yaptıklarını ve de yeni yapmak istediği projelerini anlattı. Çok samimi olarak ifade etmeliyim bazı şeyleri bilmiyordum yeni öğrendim. Anlattıklarını hayranlık ile dinledim. Yapılan ve önümüzdeki dönemde yapılması düşünülen şeyler öyle sıradan değil. Dikkatimi en çok çeken şey Sn. Başkanın spor kompleksini yapmayı düşünüp açıklamasına başta kendi meclis üyelerinin ve spor camiasının istihza ile bakarak inandırıcı bulmamalarıydı. Dürüst davranmak gerekirse bende onlardan biriydim. Ancak başkanımız o dillendirdiği mega projeyi gerçekleştirip hayata geçirerek bizleri utandırdı. Zararı yok bizler utanalım, yeter ki Afyon'umuza böylesine güzel tesisler yapılsın.

 

KULÜPLERİN GELECEĞİ TEMİNAT ALTINA ALINMIŞ

Sayın Başkanın; anlatımlarından da yeni yeni projelerin önümüzdeki periyotta yapılacağını anladık. Kısa bir süre sonra motor sporları ile ilgili ünitelerin hizmete gireceği gerçeğini ve yer tahsisinin yapıldığını başkanın ifadelerinden öğrendik. Benim kişisel bir sorum vardı: Bir gün yönetimi bırakırlarsa bu kulüplerin akıbeti ne olur idi..? Sn. Başkanın soruma verdiği cevapta Sn. Salih Sel ile birlikte kulüplerin geleceği açısından her türlü tedbiri aldıklarını belirterek detayları da anlattı. Verdiği yanıt beni şahsen rahatlattı ve başta Afjet Afyonspor olmak üzere Belediyespor'un tüm branşlardaki takımlarını daha güzel günlerin beklediğini anladım.

 

AFJET AFYONSPOR’UN GELİRLEİR ARATCAK

Daha sonra söz alan İl Genel Meclisi ve Afjet Afyonspor Başkanı Sayın Salih Sel o her zamanki güler yüzü ve samimiyeti ile yapılanları ve yapmak istediklerini tane tane anlattı. Sn Sel Afyonspor'a Afjet’i sponsor yaparak kurumsal bir kimlik kazandırdıklarını, belirledikleri bir yol haritalarının olduğunu ve çizdikleri plan sonucunda zaman içerisinde Süper Lig'e kadar çıkacaklarını ifade etti. Sel, tahminen Temmuz ayında hizmete girecek termal enerji ile elektrik üretiminin gerçekleşmesiyle Afjet Afyonspor'un daha da güçleneceğini ifade etti. Aslında bu da Afyonspor adına sevinilecek bir haber, bunları öğrenmekle daha da mutlu olduk.

 

BIYIKOĞLU: ÇOBAN’LA SEL’İN YAPTIKLARI UNUTULMAZ

daha sonra söz alan Afyon futbolunun fenomen ismi, değerli abim ve arkadaşım Agah Bıyıkoğlu duyduklarından son derece mutlu olduğunu, Sayın Başkanın yaptıklarını övmenin yalakalık olmayacağını, eğer yapılan bazı hatalar varsa bunun normal olduğunu, iş yapılan yerde hata yapılacağını, iş olmayan yerde hatanın da olmayacağının altını çizerek Sn. Belediye Başkanı ile Afjet Afyonspor Başkanı Sn. Salih Sel’in yaptıkları hizmetlerin unutulmayacağını belirtti.

Son bölümde söz alan A.S.K.F Başkanı Sn. Orhan Küçüksağrıcı, Sn. Abdullah Aydoğan ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yunus Tortop gerek Sn. Belediye Başkan'ının gerekse Sn. İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel'in Afyon sporuna verdikleri hizmetlerin sınırsız olduğunun altını çizmeleri ise ayrı bir güzellikti.

 

ÇOBAN, BİLGİLENDİRMEYE DAHA ÇOK ÖNEM VERMELİ

Sayın Belediye Başkan'ım; sizi zaman zaman eleştirdim, ancak hiçbir art niyetim olmadı. Siz de takdir edersiniz ki bu eleştirilerin oluşmasında sizin de kusurlarınız var...! Neden mi.? Yaptığınız ve yapacağınız icraatlarınızı kamuya yansıtmadınız. Oradaki konuşmamda da ifade ettiğim gibi çok fazla mütevazi davrandınız. Lütfen bizleri zaman zaman bilgilendiriniz. Bizler Afyon sevdalısıyız, şehrimize verdiğiniz hizmetler bizi onurlandırır, gururlandırır.

 

SPOR ADAMLARININ İSİMLERİ TESİSLERDE YAŞATILMALI

Sayın Başkanım; yeri gelmişken bir konuyu daha sizle paylaşmak isterim.Sizinde bildiğiniz gibi Afyon Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğünde (eski adı ile yazdım) onca yıl hizmet vermiş, büyük bölümü hakkın rahmetine kavuşmuş, çok azı hayatta olan değerlerimiz var.. Firuzan İmranoğlu, Hüseyin Cahit Mollaoğlu, Muammer Gökemre ve Abdullah Sağiş gibi.. Bunların isimleri ahde vefa duygusu kapsamında yeni yapılan spor kompleksinde bazı ünitelere verilemez mi? İnanın bunu yaparsanız daha çok yücelirsiniz. Benimki sadece bir öneri, takdir sizin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum