YILDIZLAR BİRER BİRER KAYIYOR..
Değerli okurlarımız.. Üç hafta önce Sandıklı Kumalar Spor’un hayatta olan tek oyuncusu ve kaptanı Faruk Aksu’nun vefatını ve hayatından kesitleri yazmıştım. Merhum Aksu 86 yaşında aramızdan ayrılmıştı. Faruk abi adeta futbolun Afyon’daki canlı tarihi idi.. İlerlemiş yaşına rağmen 1930’lu yıllardaki yaşadığı anılarını anlatırdı. Mekanı cennet olsun.
Tüm Afyonlular bilirler, Emirdağlı hemşerilerimiz kendilerini Eskişehir’e çok daha yakın hissederler. Bu dün de vardı,bugün de var.. Ancak gerçek olan bir şey var ki, Emirdağ Afyon’un en önemli ilçelerinden birisidir. İlçe merkezi, ilçeye bağlı köy ve kasabalardan binlerce insan yurt dışında çalışmaktadırlar. Yaz aylarında Emirdağ çok daha hareketli ve güzeldir. Tatile gelen Emirdağlılarımız ilçeye müthiş bir hareketlilik kazandırırlar.. Hele ilçenin pazarının kurulduğu Salı günleri insanlar omuz omuza yürürler çarşıda…
O GÜNE KADAR ASFALT DENİLEN ŞEYİ HİÇ GÖRMEDİK
1960 yılı.. 27 Mayıs ihtilalinin olduğu yıl, annemin ve babamın memuriyeti nedeniyle Emirdağ’ındayız. Tarihi İnkilap orta okulunda 1. sınıf öğrencisiyim.. İlçe belediye meydanına asfalt dökülecek diye bir söylenti var.. Bütün öğrenci arkadaşlarımızla asfaltın nasıl döküleceğini merak ediyoruz.. O güne kadar asfalt denilen şeyi hiç görmedik.. Derken bir gün asfalt dökülüyor dediler.. Arkadaşlarımızla birlikte okul çıkışı gittik ki işlem bitmek üzere. O yıllarda öğrencilerin çok korktuğu isim olan zabıta memuru Cevat amca elinde bir sopa asfalt dökülen meydanın etrafında dolaşıyor. Görevi demir tekerlekli araçların asfalt dökülen alana girmelerini engellemek. Bu arada Belediye sürekli anons yaparak “sevgili vatandaşlarımız yeni dökülen asfaltlı alana demir tekerlekli ve müteharrik araçların girmesi yasaktır” deniliyordu.
ÇOK HEYECANLI MÜSABAKALAR OYNANIRDI
Yaz aylarında Emirdağ’ına hareket getiren diğer unsur ise civar il ve ilçelerle yapılan özel maçlardı. Ancak iki Emirdağ takımı Geçlik ve Atak Spor’un maçları ilçede apayrı bir heyecana neden olurdu. O yıllarda dere boyunda zemini yumuşak toprak olan bir saha vardı, maçlar burada oynanırdı. Maç ayakta seyredilirdi…Tüm Emirdağ halkı oraya maç seyretmeye gelirlerdi. Çok heyecanlı müsabakalar oynanırdı ve çok güçlü bir Emirdağ Gençlik Spor vardı. Kadrosunda kaleci Remzi, Sami (son dönemde Çetinkaya’da oynadı), Fahrettin (Fişo), Atilla Kerman Hacı ve Muzaffer (D. D. T) gibi yıldızlar vardı. Bu yıldızlardan Muzaffer yani D. D. T süper bir futbolcu idi.
60’lı yılların Eskişehir Spor yönetimi Muzaffer’i Eskişehir Spor’a transfer ettiler.. Muzaffer o yıllarda Türkiye’de ve Avrupa’da ses getiren Eskişehir Spor’da yıllarca banko oynadı ve aynı zamanda A. Milli takıma kadar yükseldi. Muzaffer’in Eskişehir Sporda oynadığı yıllardaki takım arkadaşları Fethi Heper, Nihat Atacan, İsmail Arca Mümin Özkasap, Kamuran, Aydın gibi yıldızlardı. . Sonraki yıllarda Remzi abinin oğlu Tahir de Eskişehir Spor’da uzun yıllar kaleci olarak oynadı.
FAHRETTİN ABİYE DE, FİŞO’YA DA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM
Değerli Kurtuluş okurları; geçtiğimiz günlerde Fahrettin abi (Fişo) ile görüştüm. Anladım ki hasta, o dev gibi adam nefes almakta zorlanıyordu. Sohbet esnasında o söyledi. D. D. T yani Muzaffer abi, son kez ASKF’nin organize ettiği “İz Bırakanlar” isimli gecede birlikte olduğumuz Remzi abi, Atilla Kerman, Sami ve Hacı da hakkın rahmetine kavuşmuşlar. Bu saydığım yıldızlar Emirdağ’ında çok tanınan ve sevilen simalardır..
Emirdağ’ın rahmet-i rahmana kavuşan yıldızlarına mekanları cennet olsun derken, 60’lı yılların son yıldızı olan Fahrettin abiye de, Fişo’ya da acil şifalar diliyorum. Acı ama gerçek yıldızlarımız bir bir kayıyorlar.
YORUMLAR